Tarihçe

Babaoğlu Anadolu Lisesi, BİFA AŞ Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Sayın Yılmaz Babaoğlu’nun eğitime göstermiş olduğu hassasiyetin, Karaman’ın çocuklarına beslediği sevginin, insanlığa duyduğu sorumluluğun bir ürünüdür. Sayın Yılmaz Babaoğlu sırasıyla Bifa-1 İlköğretim Okulu, Bifa-2 İlköğretim Okulu, Yılmaz Babaoğlu İlköğretim Okullarını yaptırarak ilimize hediye etmiştir.
     Eğitim ve öğretime olan aşkı Yılmaz Babaoğlu’nu Karaman’a bir de özel okul kurmaya sevk etmiştir. Düşündüklerini ifade edebilen, özgüveni yüksek, akademik donanımı tam, güçlü bireyler yetiştirmek için çıkılan özel öğretim yolculuğunda Babaoğlu Anadolu Lisesi 2015 yılında hizmete açılmıştır.
     2015/2016 Eğitim-Öğretim yılında yeni binasında hizmet vermeye başlayan Babaoğlu Anadolu Lisesi 40.000 metrekare alan üzerine yerleşmiş geniş oyun alanları, hayvanat bahçesi ve yeşil alanlarla çevrelenmiş okul binası 2013/2014 Eğitim-Öğretim yılına kadar İlkokul ve Ortaokul olarak eğitim faaliyetlerine devam etmiştir. Babaoğlu Anadolu Lisesi’nde toplamda 456 öğrenci kapasiteli 19 Derslik, Bilgisayar, Müzik, Resim, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarı, Kapalı Halı Saha, Kapalı Spor Salonu, 3 Basketbol Sahası, Kütüphane, Yemekhane ve Revir bulunuyor. Sosyal aktiviteler ile kulüp derslerinin de yapılabildiği okulda, öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri ve yeteneklerini ortaya koyabilecekleri aktivitelerle yenilikçi bir eğitim anlayışı sunuluyor.
      Deneyimli eğitim kadrosu, psikolojik ve eğitsel rehberlik servisi, bireysel etüt çalışmaları ile öğrencileri geleceğe özveriyle hazırlanıyor. Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü gelişime açık, ulusal kültürünü özümsemiş, aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmek misyon olarak üstlenildi.
     İlimizde eğitime vermiş olduğu sınırsız destek ve kurumumuza yaptığı yatırımlardan dolayı  başta BİFA AŞ Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Sayın Yılmaz Babaoğlu’na, BİFA AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Necati Babaoğlu’na ve tüm BİFA ailesine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.