Eğitim Koçluğu Sistemi

ÖZEL BABAOĞLU ANADOLU LİSESİ’nde  "Eğitim Koçluğu Sistemi" vardır.

Her branş öğretmeninin sorumlu olduğu en fazla 9 öğrenci vardır. Öğrencinin yıl içerisindeki performans aralıklarını, ödev alışkanlıklarını, akademik gelişimini ve varsa eğitim öğretimle ilgili problemlerini Öğrenci Koçları takip eder.
Öğrenci Koçları öğrenci ile ilgili gerekli gördüğü durumları idare, rehber öğretmen ve öğrencinin ailesi  ile görüşerek çözüme ulaştırır. Öğrenci koçları öğrencinin gelişimiyle ilgili her konuda düzenli olarak aile ile görüşerek bilgilendirmeler yapar.

Öğrenci Koçu ile rehber öğretmenin çalışmaları senkronize yürür, rehber öğretmen tüm grupları takip ederken Öğrenci Koçu en fazla 9 öğrenciye danışmanlık yapar.

Öğrencinin yıl içerisinde sınıfı değişse bile Öğrenci Koçu değişmez. Öğrencinin dönem başındaki Öğrenci Koçu hangi öğretmen ise dönem sonuna kadar öğrenciyi o öğretmen takip eder.